BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Kelahiran Blog Baru : Wadah Tarbiah


Assalamualaikum..

Sudah lama rasanya saya tidak menulis di blog ini. Sebabnya, capaian internet agak kurang elok atas beberapa punca yang berlaku pada laptop saya sendiri. Saya sangka laptop ini terkena virus, rupa-rupanya ada cookies yang perlu saya delete. Nasib baik ayah yang beritahu. Kalau ikutkan saya, saya akan hantar laptop ini untuk diservis di kedai. Huhu..Selain itu, mungkin punca internet menjadi ‘slow’ disebabkan dokumen yang terlampau banyak di download terutama video-video movie. Ayah suruh saya delete sahaja. Wah, tidak sampai hati saya. Saya baru sahaja men’download’ 8 video terbaru yang kebanyakannya adalah filem-filem dari Indonesia. Agak ‘excited’ apabila mengetahui Internet Download Manager boleh digunakan. Hehe.. Walaubagaimanapun, saya tidak akan delete video-video tersebut sehinggalah saya berjaya mendapatkan external suatu hari nanti. Yeah.. Bukan apa, mana mungkin saya hendak delete movie-movie Indonesia yang antaranya ialah Ketika Cinta Bertasbih, Dalam Mihrab Cinta, Hafalan Shalat Delisa dan Sang Pencerah kerana ceritanya semua hebat-hebat belaka. Sarat dengan mesej berguna. 

Di kesempatan ini, saya ingin memaklumkan bahawa saya telah menubuhkan blog yang baru dengan tujuan; mengubah gaya penulisan. Bagi yang ingin terus mengikuti hasil penulisan saya, anda bolehlah beralih ke blog saya yang baru iaitu di www.wadahtarbiah.blogspot.com. Terus menjadi followers saya. Mungkin ada yang tertanya-tanya; mengapa saya tidak hanya mengubah nama blog yang sedia ada ini sahaja? Bukan nama sahaja yang ingin saya ubah, bahkan banyak lagi komponen dalam blog yang ingin saya ubah. Saya mengubah konsep blog baru ini kepada yang simple kerana saya hanya ingin mengekspresikan karya penulisan saya sahaja. Bagi saya lebih mudah untuk mengendalikan blog yang simple kerana saya tidak perlu begitu memikirkan perhiasan-perhiasan di blog tetapi hanya memikirkan kemudahan-kemudahan yang perlu ada dalam blog.

Walaubagaimanapun, terima kasih atas kesudian anda selama ini dalam mengunjungi blog Destinasi Yang Dicari. Dengan penubuhan blog Wadah Tarbiah ini, anda dialu-alukan untuk memberikan komen dan kritikan membina untuk saya memantapkan skil penulisan kerana saya juga mempunyai hasrat dan cita-cita untuk bergelar seorang penulis buku suatu hari nanti. Mudah-mudahan usaha murni yang dilakukan daripada pihak saya dan pembaca dapat merealisasikan impian tersebut.  Amin.

Wassalam.

p/s: Selamat tinggal Destinasi Yang Dicari... Selamat datang Wadah Tarbiah...

0 komen: